Voma
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

 

Pärlans

Karamellens gullalder var på 30-tallet, da karamell ble tygget i hvert annet hjørne. Med tiden ble ekte karameller sjeldne, de ble hovedsakelig kokt hjemme i julen. Synd for noe så sinnsykt bra, tenkte vi og tok tak i greia.

I desember 2010 åpnet dørene til vår første butikk og kjøkken, deretter på Östermalm i Stockholm. Karamellene ble kokt i små kobbergryter, vi kuttet dem for hånd og pakket dem inn med selvstemplet papir. Noen år senere fant vi et fint rom med store vinduer ut mot gaten på Södermalm og vi flyttet dit. Folk som gikk forbi kunne se håndverket, lukte på karamellkokingen og komme inn for å spise og ta en kopp kaffe. Det trakk både stockholmere og turister fra nær og fjern. En gammel, vakker mekanisk maskin som stanset farger måtte til slutt flytte inn, for ærlig talt hadde vi vondt i hendene. Den første maskinen ble til slutt byttet ut, den var for sta, og inn kom en rød skjønnhet fra 50-tallet, vi kaller henne Madame Rose og hun slår fargene våre fortsatt i dag.

Folk likte standene våre, produksjonen gikk på høygir, spesielt før jul, og etter noen år føltes lokalene på Nytorgsgatan trange. Så siden høsten 2017 har vi også et større kjøkken i en gammel murbygning i Kräftriket ved siden av Brunnsviken i Stockholm. I dag foregår all produksjon og også de kreative prosessene her. Vårt utgangspunkt er alltid den klassiske karamellen, den uslåelige kombinasjonen av smør, fløte og sukker. Vi leker med smaker, teksturer og former for å skape nye opplevelser. I dag finnes Pärlans overalt, som innpakkede sjokoladeplater, med et fint sjokoladetrekk og som en deilig karamellsaus. Hvem vet hvordan og hvor vi vises neste gang?
1
Viser 1 til 9 (av 9 produkter)

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke